Zin in cultuur in Coronatijden? Onder een hoofdtelefoon wegzakken in een mooi verhaal, dobberend van eiland naar eiland, met (live) muziek en tentoongestelde beelden? Maak dan een wandeling door 'Puzzel Mij'!

"Kwetsbare poëtische schoonheid met een rafelige rand,
pijnlijk liefdevol zonder emogedoe,
in hoopvolle onmogelijkheid en gebarsten volheid.
Doet stilstaan, voor wie durft." - Dirk De Wachter


OVER HET BOEK:
"Voor even vergeet ik dat de wereld rond is en leef ik belachelijk aan de oppervlakte. Levens rondom mij swipe ik weg op basis van uiterlijk. Karakteromschrijvingen verschijnen als ingrediënten op verpakkingen en beoordeel ik als even schadelijk. Ik match met Jan en Piet, wissel wat blabla uit en word moe van lege woorden. Ik sta op het punt de app van mijn telefoon te gooien. En dan heb jij mijn aandacht."
Puzzel Mij zuigt je mee in het hoofd van Fleur. Daar zijn thee en therapie. Vaders en grootmoeders. Bussen en kussen. Pillen en planten. En een stelling: ‘Mensen worden verliefd op de persoon die de grootste wonden voor hen blootlegt, maar tegelijk de zalf heeft om de pijn te verzachten.’ Tussen al die elementen liggen Fleurs vragen op de loer: Hoe blijf je rechtstaan in een kromgetrokken wereld? Kan liefde wonden helen, of enkel pijn verdoven? Is wetenschap verzoenbaar met spiritualiteit? En vooral: Heeft alles altijd zin?
In 2017 stuurde Ine Verhaert een hoop woorden naar Sebastiaan Simoens met de vraag of hij er muziek bij kon maken. In 2018 maakten ze de voorstelling Puzzel Mij, met coaching van Peter De Graef. Jasper De Ridder maakte er beelden bij. En nu brengt Collectief Ablatief het op waarheid gebaseerde verhaal in boekvorm uit, mét een CD van Sebastiaan Simoens onder de naam STROOM. De eerste single 'Liefkiezen' kwam uit op 25 september 2020.

AUDIOWANDELING:

Je komt binnen, veegt je voeten. Je hangt je jas weg en krijgt een korte uitleg over wat er komt. Je zet je eigen koptelefoon op en wandelt naar het eerste eiland. Je scant de QR-code die je naar een audiofile brengt. Een vrouw spreekt je zacht toe, een man zingt in je oor. De collages die je voor je ziet, doen de kleuren dansen. Na een paar minuutjes volg je het pad op de grond tot je bij een nieuw paneel komt. Daar zal een zetel staan waar je even kan zitten en alles laten neerdwarrelen. Een tas thee. En dan roept het verhaal weer en vervolg je het pad, tot alle stukjes in elkaar vallen.

tekst, montage Ine Verhaert
muziek Sebastiaan Simoens
beelden Jasper De Ridder

In de Sterrenserre schenken we elke maand een podium aan nieuw talent! Het Liers Cultuurcentrum zorgt hierbij voor een vergoeding en een professioneel uitgerust podium waar de performance technisch volledig tot zijn recht komt!

Meebrengen, per persoon: een smartphone en hoofdtelefoon of oortjes

We verzekeren de nodige afstand en sturen je per bubbel (1-4 pers.) doorheen de verhaalwandeling/audiotentoonstelling.

Tickets te koop vanaf do 15 oktober om 13 uur.
Schrijf je in op onze nieuwsbrief en je ontvangt alle updates rond de ticketverkoop.