Kapottepoppenkoppen gaat over grote mensen met grote wensen. Mama, Papa en Nonkel zijn trots op hun kleine Meid. Tot ze ontdekken dat Meid geen enkel probleem heeft. En geen probleem hebben, dat is een probleem! Ze beslissen op zoek te gaan naar het idyllische Ergens, een plaats waar problemen niet bestaan. Maar hoe bereik je Ergens? Hoe ziet Ergens eruit? En is Ergens wel zo mooi als het lijkt?

In hun absurde pogingen Ergens te bereiken, worstelen de leden van het 'gezin' met zichzelf, elkaar en hun onrealistische verwachtingen. En alles loopt verkeerd. Maar dan zijn de volwassenen uitgeput, uitgeblust, uitgedraaid en worden ze plots in zichzelf gekeerd. Ze stoppen met roepen en worden weer stil. Meid vindt haar roeping en ontdekt wat ze wil...

Dans & spel: Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke, Kaat Van Eyken, tekst: Jasper Dreesen, muziekcompositie: Jonas Vermeulen, dramaturgie: Marie Peeters, kostuum: Siska Bouwen, lichtontwerp & techniek: Daan tytgat (DDT Productions), productie: Collectief dOFt, met steun van: Artforum, 30CC en de Stad Leuven.

https://doft.be/home