Het Firgun Ensemble is een ensemble bestaande uit Emile Souvagie (klarinet), Ludovic Bataillie (viool), Ciska Vandelanotte (viool), Alice Sinacori (altviool) en Karin Broeckhove Ibarra (cello). Ze specialiseren zich in het repertoire dat geschreven is voor klarinet en strijkkwartet. Het ensemble is ontstaan in het voorjaar van 2017 uit studenten, maar vooral ook vrienden van de koninklijke conservatoria van Antwerpen en Brussel. Na intensieve coaching bij onder meer Gilles Millet (Danel kwartet), Amy Norrington (Oxalys), Tony Nys  (Malibran Quartet), Erik Schumann (Schumann Quartet), Wouter Vossen (Storioni Trio), Karel Steylaerts (Trio Fenix) en Nicola Boud specialiseren ze zich momenteel aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) te Amsterdam en het Orpheus Instituut te Gent.

Het Firgun Ensemble viel meerdere malen internationaal in de prijzen: 

In januari 2018 schreven ze de eerste prijs van het Nederlandse Storioni Willem Twee Concours op hun naam, samen met de publieksprijs. Als bekroning hiervoor werden ze uitgenodigd door NPO Radio 4 om hun radiodebuut te maken vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw in Amsterdam. 

In 2022 won Firgun de Supernova competitie in eigen land, georganiseerd door radio Klara. Hierdoor mogen ze in het seizoen ‘22-’23 een tournee ondernemen langs tal van Belgische kamermuziekpodia. 

Intussen zijn ze een graag geziene gast op tal van internationale podia.  Zo traden ze reeds op tijdens het prestigieuze Grachtenfestival in Amsterdam, het Arte Amanti Festival en de NJO Muziekzomer. Ze speelden recitals in Muziekgebouw Eindhoven, de Toonzaal 's Hertogenbosch, Podium Klassiek Eindhoven, De Singel in Antwerpen en het Muziekinstrumentenmuseum in Brussel. Verder waren ze reeds te horen op Klara, Musiq'3 en NPO Radio 4. Het Firgun Ensemble is verbonden aan de Nederlandse organisatie Kunst in de Kamer.

'Firgun' is een onvertaalbaar woord uit het Hebreeuws en betekent zoveel als: ‘Blij zijn om het geluk dat een ander te beurt valt’.

Programma:

Alexandr Glazunov: Rêverie Orientale

Piet Swerts: kwintet

Pauze

Wolfgang Amadeus Mozart: Kwintet in A

Het Firgun Ensemble is één van de twee winnaars van Supernova

Na een jaar onderbreking gingen een tiental Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de achtste keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s van 2022! Ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld selecteren jaarlijks twee Belgische kamermuziekensembles. SUPERNOVA is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt: een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. De twee gelauwerde Supernova’s winnen een concerttournee doorheen België. 

Het Liers Cultuurcentrum fungeert als 'Sterrenkijker'. Supernova wordt georganiseerd door negen verschillende partners. Zij ondersteunen de wedstrijd elk volgens hun eigen kunnen in structureel, logistiek en/of financieel opzicht. Daarnaast vaardigt elke partnerorganisatie één jurylid af die in zowel de eerste ronde, de halve finale als de finale zetelt. Partners (met uitzondering van Kunstenpunt, Klara en Musiq’3) verbinden er zich toe om beide winnaars te programmeren. Sterrenkijkers zijn culturele organisaties die er zich toe verbonden hebben om drie jaar op rij een of meerdere Supernova-finalisten te programmeren.