Een reis doorheen drie eeuwen muziekgeschiedenis in een toegankelijk concert. Verwacht je aan Mozart, Debussy, Rachmaninoff en nog vele anderen, maar ... dan op minstens 24 snaren.    
Onder het motto ‘Wat als Mozart gitaar had gespeeld’, grasduint het Four Aces Guitar Quartet in het rijke klassieke repertoire van lang voor de klassieke Spaanse gitaar doorbrak. Ze  brengen samen met leerlingen gitaar van de SAMWD Lier een selectie van klassieke meesterwerken.
Want stel je voor dat Bach, Mozart en Debussy in plaats van een piano of klavecimbel een gitaar hadden gehad om te componeren. Spraken we dan vandaag over die Wohltemperierte Gitarre? Of was het dan Concerto voor Gitaar K448?

Jong&Ervaren: Een werkgroep die het aanbod klassieke muziek van het Liers Cultuurcentrum programmeert, koppelt jonge veelbelovende musici aan een ervaren ensemble om samen een programma te presenteren. Deze werkgroep bestaat naast vertegenwoordigers van het Liers Cultuurcentrum en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans uit klassieke muziekliefhebbers.