Deejay Gust De Coster vond de radio niet uit, maar wel de benaming ‘Belpop’. We spreken over het begin van de jaren ’80, een periode waarin de Belgische rock in de slipstream van de punk en vooral de new wave hoogtij vierde.

In zijn veelbeluisterde programma ‘Vrijaf’ op Radio 2 besteedde Gust De Coster bijzonder veel aandacht aan groepen als TC Matic, The Kids, De Kreuners, Luna Twist, Arbeid Adelt!, Jo Lemaire + Flouze, Red Zebra, The Scabs, Lavvi Ebbel, The Machines, 2 Belgen, The Employees, Nacht Und Nebel, Elisa Waut… En draagde zo bij aan een nooit eerder gezien success van Belgische bands in die tijd.

Vier Belpopartiesten die nog steeds actief zijn, zullen deze hoogdagen weer tot leven brengen met live optredens. Twee mannen en twee vrouwen: Marcel Vanthilt (Arbeid Adelt!), Peter Slabbynck (Red Zebra), Jo Lemaire en Elsje Helewaut (Elisa Waut). Elk brengen ze hun beste nummers uit de jaren ’80 live en coveren ze ook hits van andere Belpopartiesten.

Gust De Coster zorgt voor de rustpunten met interviews en straffe verhalen uit de Belpopperiode alsof Vrijaf nooit uit de ether verdwenen is. Foto’s, platenhoezen, affiches en tickets uit die tijd zullen het publiek nog meer onderdompelen in de geest van de Belgische muziek van de jaren ’80.

De ticketverkoop voor deze voorstelling start op donderdag 21 oktober om 13 uur