Op een avond in november 2020 spraken bassist/producer Nicolas Rombouts en de Amerikaans-Brusselse songwriter Matt Watts af in Nicolas’ opnamestudio Studio Caporal, vlak achter het Antwerpse Centraal station. Een week na de zelfmoord van hun vriend, de kunstenaar Loloman (a.k.a. Ward Zwart) en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, besloten ze samen een opnamesessie doen.
Die avond en nacht deelden ze hun verlies in woorden, en op een gedempte piano, een contrabas en electronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er nieuwe, en tegen de volgende dag was hun nieuwe album klaar. Bedoeld om in één ruk van begin tot einde te worden beluisterd.
Het resultaat is 'Muted Songs For Piano', een uiterst intense luistertrip, en een album dat de heroïsche strijd aangaat met de persoonlijke nachtelijke demonen van de twee componisten.

Matt Watts (1987) woont sinds zijn 19de in Antwerpen. Sindsdien werkte hij met Zita Swoon en Stef Kamil Carlens, Rudy Trouvé, Nathalie Delcroix en Bjorn Eriksson. 'Queens', zijn vijfde album werd geproduceerd door Stef Kamil Carlens en Nicolas Rombouts.

Nicolas Rombouts (1977) is naast componist en producer in de eerste plaats contrabassist. In 2003 richtte hij samen met Gregory Frateur de band Dez Mona op. Daarnaast speelde hij als bassist bij o.a. Mauro Pawlowski, BRZZVLL, Stanton, Guido Belcanto, alt-country-fenomeen Jim White en recentelijk Stef Kamil Carlens en Tom Lanoye.

Voor deze voorstelling werken wij met het Covid Safe Ticket. Hiervoor download je de officiële CovidSafeBE-app op je mobiele toestel. Alle praktische info lees je op CovidSafe.be. Het CST/certificaat voor vaccinatie kun je op vraag per post toegestuurd krijgen. Je moet dan wel rekening houden met een wachttijd tussen bestelling en ontvangst van 1 week. Je contacteert hiervoor de helpdesk (tel. 078 78 78 50, 9 tot 19u op weekdagen).

Aan de inkom zal een medewerker je vragen je COVID-certificaat te tonen. Dat kan ofwel het certificaat zijn in je CovidSafeBE-app, ofwel een afgedrukte versie. We gaan via een officiële scan-app na of je certificaat geldig is.
Daarnaast controleren we of je identiteit overeenkomt met die op het certificaat. Dat gebeurt aan de hand van bijvoorbeeld een identiteitskaart, paspoort of rijbewijs.

Het dragen van een mondmasker is niet verplicht o.w.v. het gebruik van het Covid Safe Ticket.

Voel je je ziek? Of heb je symptomen die op COVID-19 kunnen wijzen? Blijf dan alsjeblieft thuis.