Vanaf 18 uur kan je genieten van een overheerlijke wereldkeukenmaaltijd om duimen en vingers bij af te likken. Dit gebeurt in samenwerking met Mondiale Werken Regio Lier en Oxfam-Wereldwinkel Lier.

De film start om 20 uur. (bestel tickets voor de film, zonder maaltijd)

China tijdens de Culturele Revolutie. Een gevangene ontsnapt uit een werkkamp in de hoop ergens het bioscoopjournaal te kunnen bekijken waar zijn 14-jarige dochter kort in voorkomt. Het is zijn enige kans om haar even terug te zien, want ze is ondertussen zelf een van de revolutionairen waardoor hij als veroordeelde haar onmogelijk kan opzoeken. De filmrol waarop de beelden staan is echter gestolen door een weesmeisje. Hij zet alles op alles om de filmrol te bemachtigen, terwijl in een afgelegen dorp iedereen vol ongeduld uitkijkt naar de filmavond, een klein lichtpuntje in hachelijke tijden.

Sinds hij in 1988 in Berlijn de Gouden Beer won met zijn debuutfilm Red Sorghum is Zhang Yimou uitgegroeid tot de belangrijkste hedendaagse Chinese regisseur die wereldwijd furore maakt. Deze film is een intens mooie, hartverwarmende en visueel prachtige ode aan de kracht van cinema.

regie: Yimou Zhang
scenario: Geling Yan, Yimou Zhang, Jingzhi Zou
cast: Yi Zhang, Haocun Liu, Wei Fan
productie: China, Hong Kong 2020
taal: Mandarijns
ondertitels: Nederlands

tijdschema

  • 18 uur - deuren open
  • 18.30 - buffet open
  • 20 uur - start film
  • 21.45 uur - einde