De monoloog ‘Henry’ van Peter De Graef deed  23 jaar geleden de theaterfundamenten trillen. Hij won de Thersitesprijs, of de prijs van de theaterkritiek, van het Nederlands-Vlaamse Theaterfestival 1997. Keer op keer een staande ovatie!

In een suffig dorp zucht een gefrustreerde man tegen het leven aan. Zijn vrouw heeft hij harteloos lief, zijn assistente begrijpt niets van haar baas. Wankelend tussen ambitie en wanhoop geeft de man toe aan zijn onderdrukte ellende. De afloop is catastrofaal. Ook de dorpsbewoners spelen een rol in dit bizarre avontuur waarin een engel commentaar levert en een groot konijn de sleutelrol speelt. Op onnavolgbare wijze verweeft Peter De Graef onwaarschijnlijke toevalligheden met alledaagse handelingen. Je vraagt je af waar dit allemaal naartoe gaat, maar op onverwachte momenten schuift alles ingenieus en perfect in elkaar.

Henry omvat de opwinding van het detectiveverhaal, het amusement van de conférence, de ontroering van een oprechte bekentenis en het intellectuele genoegen van de speelse geest. Wat kan theater mooi zijn!

Met heel veel zin start het Liers Cultuurcentrum aan seizoen 20-21. Het wordt een ongewoon seizoen maar wij kijken ernaar uit jullie opnieuw te laten genieten van cultuur. Vragen over de manier waarop we dat coronaproof gaan doen? Check de maatregelen die wij treffen om jullie veilig te laten genieten!