Met de muziektheatervoorstelling UB-29 nemen TG Vagevuur en Brussels Experimental je mee in een intense gedachtentrip naar de laatste uren en minuten van jonge helden in hun metalen sarcofaag. 
31 december 1915: UB-29 loopt van stapel: duikboot in het Flandern Flotile van de Duitse vloot. Jonge helden duiken in het nieuwste monster van staal naar een plek in de geschiedenisboeken.
13 december 1916: UB-29 zinkt in de zanderige modder van de Oostendse kust om vergeten te worden. 22 bemanningsleden tellen de minuten af. 
September 2017: het wrak van de UB-29 wordt teruggevonden: alle luiken zijn nog dicht.

Dertien schrijvers gaven opnieuw een stem aan de vergeten jonge mannen, die droomden van heldendom, maar vastliepen in het zand voor de kust van Oostende. Drie acteurs brengen dertien van de personages tot leven. Negen zangers zingen bezwerende muziek. Het imposante decor trilt, zingt, rammelt, barst en worstelt mee.  
 

Concept: Koen Boesman en Peter Spaepen
Muziek: Peter Spaepen
Regie: Koen Boesman
Spel: Bert Verbeke, Jonas Leemans en Egon Schoelynck 
Zang: Brussels Experimental o.l.v. Floris Lammens
Tekst: Maarten Inghels, Sien Volders, Stijn Devillé, Freek Mariën, Anna Carlier, Carmien Michels, Peter Holvoet-Hansen, Dominique Collet, Marie Borremans, Hilde Van Malderen, Hanne Desmet en Lotte Lola Vermeer

www.tgvagevuur.be

TG Vagevuur