Bluesliefhebbers krijgen een topavond voorgeschoteld. Eerst komt Tiny Legs Tim. Hij bewees met enkele fantastische albums dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Daarna komt oudgediende Roland. Hij is nog steeds van veel muzikale markten thuis. Zelf deelt hij zijn oeuvre in als ‘Ethno-Pop-Folk’.
 

Roland
Optreden op het legendarische Jazz Bilzen, op wereldtournee met Rory Gallagher, meer platen dan je op twee handen kan tellen,… De 75-jarige Roland draait ondertussen al 25 jaar mee. Met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras: de ‘Sound Magician’. 

Tiny Legs Tim 
Voor deze theatertour brengt Tiny Legs Tim een big band mee. Stomende blazers en broeierige percussie zetten de toon. Op de achtergrond stampt een honky-tonk piano en briest een harmonica terwijl zang en gitaar een onverbloemd universeel verhaal vertellen. De sfeer is gemoedelijk en feestelijk, maar de zilte geur van zweet en tranen verraadt sluimerende onrust. 
‘Elsewhere Bound’ dompelt je onder in een dampende smeltkroes van Blues, Soul, Rumba, Americana, Neil Young (de sfeer van ‘On The Beach’), Touaregblues, Louisiana Swamp, en Woodstock Rhythm & Blues.
 

Bezetting Tiny Legs Tim:
Tiny Legs Tim: gitaar en zang
Tom Callens: blazersarrangementen, bariton en tenor sax
Mark De Maeseneer: tenor sax
Marie-Anne Standaert: trompet
Yves Fernandez: trompet
Luc Vermeir: Piano
Steven Troch: Mondharmonica
Filip Vandebril: Bas/contrabas
Amel Serra García: percussie
Frederik Van den Berghe: drum

Tiny Legs Tim