De verhalenbouwers en fantasten van Theater Tieret nemen je mee op een griezelig prettige promenade doorheen de stad. Laat je knikkende knieën en bibberbenen thuis en stap/vaar mee tijdens deze herfstige avondwandeling. Voor gezinnen met kleine en grote durvers vanaf 6 tot en met 11 jaar.

We schrijven november van het gezegende jaar 720. Op de plek waar de Grote en Kleine Nete sinds jaar en dag samenvloeien, luiden in het oude slotklooster de doodsklokken ter ere van ridder Gummarus… Een ridder, kluizenaar, wonderbaarlijk man met vreemde krachten…  Exact 1300 jaar na zijn dood nemen wij je mee om zijn échte verhaal te vertellen. Iemand moet het doen…
De zon gaat onder, de kerkklok slaat middernacht… Spokenuur! 
Durf jij in te schepen en met ons mee te varen op een razende rivier vol vergeten verhalen, hongerig om verteld te worden? Door donkere krochten vol magische mist, over bestofte paden met vergeelde herinneringen die uit kiertjes en gaatjes loeren, op zoek naar nieuwsgierige ogen en oren? 

start wandeling Jan Hendrickx-steiger, Schapenkoppenstraat, tegenover Begijnhof
einde wandeling L’Avenir, Posthoornstraat 1, 2500 Lier
i.s.m. de Koninklijke Moedige Bootvissers, Theater Tieret
 

Wijziging startplaats!
De tocht start niet aan de steiger van de bootvissers, zoals vermeld op de tickets, maar aan de Begijnhofkerk (Sint Margaretastraat 1b).

Praktisch

➜ We vertrekken in de Begijnhofkerk en eindigen aan de L'Avenirsite (Hazenstraat 53) (zie plan).
➜ De theatertocht duurt +- 1,5 uur.
➜ Het traject is niet geschikt voor buggy's.
➜ We starten stipt op tijd en kunnen helaas niet wachten op laatkomers.
➜ Er zijn enkel toiletten aan het eindpunt van de wandeling.
➜ Op het weer hebben we helaas geen invloed, dus zorg voor gepaste kledij.
➜ We maken tijdens de voorstellingen foto's en video's ter promotie. Kom je liever niet in beeld? Laat het weten aan onze cameraman of -vrouw.

Corona
Aangezien het aantal deelnemers beperkt is, werken we NIET met een Covid Safe Ticket. We vragen enkel om een mondmasker (+12) te dragen op de plaatsen waar we binnengaan. Probeer afstand te bewaren waar mogelijk.
Voel je je ziek? Of heb je symptomen die op COVID-19 kunnen wijzen? Blijf dan alsjeblieft thuis.

Bereikbaarheid
Kan je te voet, met de fiets of het openbaar vervoer komen? Dat kunnen we alleen maar aanmoedigen. Kom je met de wagen? Op onderstaand plannetje zijn de verschillende parkings aangeduid. Meer info over parkeren in Lier vind je ook op de website van de stad Lier.