Vanaf 9u15 kan je uitgebreid ontbijten uit de potten van De Weekdieren (Brood & Bloemen). Zo geef je ge zondagse filmafspraak een heerlijke, gastronomische toets. 

Om 10u15 start de film Ce Magnifiwue Gâteau.

Ce Magnifique Gâteau is een stop-motion film van Emma De Swaef en Marc James Roels voor volwassenen. De 45 minuten durende film ging in Cannes in wereldpremière als onderdeel van de Quinzaine des Réalisateurs en kreeg ondertussen tal van prijzen op diverse filmfestivals. 

In Ce Magnifique Gâteau wordt met behulp van vijf verschillende personages een beeld geschetst van het koloniale Afrika op het einde van de 19e eeuw: een gekwelde koning, een pygmee van middelbare leeftijd die in een luxehotel werkt, een mislukte zakenman op expeditie, een verloren gelopen portier en een jonge deserteur. Met hun keuzes en handelingen beïnvloeden ze niet alleen elkaar, maar bepalen ze ook het verloop van de geschiedenis.

Na de filmvertoning Marc James Roels een inkijk op hoe deze opmerkelijke stop-motion film gerealiseerd werd.

Op 14 september 2019 won Ce Magnifique Gateau de Ensor voor beste animatiefilm. De Ensors werden uitgereikt tijdens het Filmfestival Oostende.