Weg van alles wat we tot nog toe kennen rond gestreamde theatervoorstellingen, herwerkte Speelman deze geprezen productie ‘Pluche’ tot een waar kijk-, luister- en interactief plezier voor kleuters. De acteurs spelen de voorstelling live in de Jezuïetenkerk in Lier. Op datzelfde moment bekijken de kinderen via streaming de voorstelling. Tot hun verbazing zien ze op het scherm hun eigen knuffels meespelen in dit compleet vernieuwde streaming-concept, waardoor een gevoel van betrokkenheid en interactie ontstaat, vergelijkbaar als bij een live voorstelling.

In klasverband, en in hun eigen school, beleven de kleuters zo (volledig coronaproof) een unieke ervaring, die hen meeneemt doorheen een komisch, wetenschappelijk experiment, dat steeds meer uit de hand loopt en ontaardt in een fantastische puinhoop. 

Concept en muziek: Stan Reekmans
Spel: Stan Reekmans en Tineke Caels
Coaching: An Hackselmans en Jona den Aantrekker
Video: Gertjan Biasino
Decor: Martijn Megens en Lorelinde
Ontwerp licht en geluid: Alexander Coppenolle

 

Vier verschillende klassen kunnen tegelijk aan de livestream deelnemen, als er verschillende lokalen zijn met nodige technische opstelling. Het Liers Cultuurcentrum kan de nodige technische ondersteuning bieden.

Technische benodigdheden in de klas

o    Smartboard of tv-scherm of projectiescherm en beamer (idealiter met externe boxen)
o    Laptop of computer met webcam
o    Internet