Locke wordt een muzikale, ritmische, subtiele ontploffing van emoties, die niemand onberoerd zal laten. Met Tom Vermeir en Koen De Graeve. Naar de gelijknamige film van Steven Knight uit 2013.
Ivan Locke, een plichtsbewuste werfleider en goede vader, vertrekt op een dag van zijn werk naar huis. Aan de verkeerslichten beslist hij echter rechts af te slaan waar hij normaal links moet. Stap voor stap komen we te weten wat Ivan leidt om heel zijn leven op het spel te zetten gedurende de anderhalf uur durende autorit die op zijn beslissing volgt.
LOCKE is gebaseerd op één van de strafste filmscenario’s ooit qua structuur en perso-nages (van de hand van Steven Knight, de man achter o.a. Peaky Blinders). LOCKE gaat over verantwoordelijkheid nemen en principes volgen, ook als je er alles door dreigt kwijt te spelen. Omdat de waarheid belangrijker is dan alles. Samen met klasbakken Tom Vermeir en Koen De Graeve zet Yahya terryn zijn tanden in dit hartverscheurende verhaal dat zich afspeelt tijdens 1 autorit.
Elke avond speelt 1 van de 2 acteurs de hoofdrol en de andere neemt de 5 bijrollen voor zijn rekening. De avond erop kan alles omdraaien. Een theatrale tour de force kortom. De soundtrack van de hand van Johannes Verschaeve, Luk Vermeir, Frederik Heuvinck en Ben Brunin zet alles extra onder stoom.

tekst en regie Yahya Terryn
spel Koen De Graeve, Tom Vermeir
live-muziek Ben Brunin, Frederik Heuvinck, Johannes Verschaeve, Luk Vermeir
dramaturgie Daan Borloo
scenografie Sam Declercq
geluid Saul Mombaerts
licht & video Bram Geldhof
kostuums Ellen Kromhout
fotografie Kurt Van der Elst
technische coördinatie Tom Declercq
productiecoördinatie Sarah Vandenbussche
productie Compagnie Cecilia
coproductie Perpodium
met de steun van de Vlaamse Overheid, Stad Gent, taxshelter van de Belgische Federale Overheid

Tijdens de voorstelling wordt er gerookt op scène.
De voorstelling bevat enkele luide passages.

Heerlijk dineren in het Cultuurcafé voor de voorstelling?

Het menu: Pompoenroomsoep met huisgemaakt brood en boter - Hutsepot met worstjes en wedged potatoes (kip of veggie) - Witte koolsalade met rozijntjes - Vanille-ijs met warme bosvruchtensaus

Meer info / Reserveren.