In Wunderhorn brengt Goggles haar unieke interpretatie van Des Knaben Wunderhorn. Deze titel is alom bekend door de liedcyclus van Gustav Mahler, en verwijst naar een ontzettend rijke verzameling van honderden Duitse volksteksten, samengesteld door de dichters Achim von Arnim en Clemens Brentano. Goethe schreef over deze bundel dat het voor elk huishouden en voor elk gemoed geschikt was, en hoopte dat de teksten weer tot leven zouden komen in hun gekende melodieën of ‘zo god het wil’... in nieuwe! Het iconische werk van Mahler wordt voor deze voorstelling in samenwerking met componist Ward De Jonghe gearrangeerd en aangevuld. Goggles gaat op zoek naar een compleet nieuwe invulling van de cyclus waarin de inhoud en betekenis van de tekst het voornaamste uitgangspunt zijn. De muziek van Mahler is doorheen deze nieuwe interpretatie aanwezig, soms letterlijk, soms als vage referentie maar steeds als gids. Goggles baseert zich op de oorspronkelijke orkestratie maar durft ook volledig af te wijken van dit vertrekpunt. Daarbij wordt er vrijelijk omgegaan met de onderlinge rollen. Wie is zanger? Wie is slagwerker? Beide performers vertellen samen het verhaal op hun eigen speelse manier. Goggles dompelt je onder in een bruisende voorstelling waarbij humor, ontroering en muzikale theatraliteit centraal staan. In Wunderhorn gaan oude en nieuwe verhalen hand in hand.

Goggles is één van de twee winnaars van Supernova

Na een jaar onderbreking gingen een tiental Belgische organisaties uit de wereld van de klassieke muziek voor de achtste keer op zoek naar jonge, veelbelovende kamermuziekensembles: de Supernova’s van 2022! Ervaren programmatoren uit de klassieke muziekwereld selecteren jaarlijks twee Belgische kamermuziekensembles. SUPERNOVA is een aanmoedigingsprijs die jonge artiesten naamsbekendheid en speelkansen schenkt: een visitekaartje aan het begin van een beloftevolle carrière. De twee gelauwerde Supernova’s winnen een concerttournee doorheen België. 

Het Liers Cultuurcentrum fungeert als 'Sterrenkijker'. Supernova wordt georganiseerd door negen verschillende partners. Zij ondersteunen de wedstrijd elk volgens hun eigen kunnen in structureel, logistiek en/of financieel opzicht. Daarnaast vaardigt elke partnerorganisatie één jurylid af die in zowel de eerste ronde, de halve finale als de finale zetelt. Partners (met uitzondering van Kunstenpunt, Klara en Musiq’3) verbinden er zich toe om beide winnaars te programmeren. Sterrenkijkers zijn culturele organisaties die er zich toe verbonden hebben om drie jaar op rij een of meerdere Supernova-finalisten te programmeren.