De muzikale geschiedenis van Lier volgens Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing. Belpop Bonanza 2500 wordt een spannende, grappige en entertainende revue. Een muzikaal geschenk voor de schapenkoppen. This is the sound of Lier!

60 jaar Lierse muziekgeschiedenis samengevat in een wervelende theatershow. Van de trompetten van Van Engelen tot de ‘brom’ van Van Hool, van de notenleer van Bart Peeters tot het ongeluk van Louis Neefs, van voetballiedjes  tot danstempels (Illusion, La Rocca en Zazou) en natuurlijk van De Kreuners over The Wolf Banes en Sin Alley langs Mintzkov en Triggerfinger naar The GuruGuru en The Radar Station. En vele anderen. 90 minuten topentertainment.

De muzikale geschiedenis van Lier is groot en bijzonder. De hoogste tijd om die rijkdom in kaart te brengen. Dan is er maar één adres: Belpop Bonanza. Dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit a.k.a. DJ Bobby Ewing. Twee olijke muziekfreaks met een specialisatie in Belgische popmuziek.
Jan Delvaux vertelt al jaren markante Belgenverhalen op Radio 1 en werkte mee aan ‘Belpop’ op Canvas. Jimmy Dewit is de muzikale spil van Discobar Galaxie en maakt soundtracks. Samen zijn ze Belpop Bonanza en maken ze theater en televisie over de geschiedenis van de lichte muziek uit eigen land. De twee gaan op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen die ze aankleden met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus is humor. Delvaux en Dewit gaan bij elke show een stap verder. Nu beginnen ze aan hun allergrootste avontuur: maatwerk. Belpop is overal. Elke gemeente groot en klein heeft een schat aan verhalen. Bovendien is popmuziek het nieuwe erfgoed. Overal in het land wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. En dus gaat Belpop Bonanza van nationaal naar lokaal.
Belpop Bonanza 2500 wordt een theatershow over de muzikale geschiedenis van Lier. Is daar wel iets te vinden? In een stad die haar naam deelt met een instrument? En die gekend is als ‘Lierke Plezierke’?
Moet dat zonodig uitgespit worden door ‘buitenstaanders’? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee onbevangen ontdekkingsreizigers op pad stuurt…

O.w.v. de Coronacrisis worden deze voorstellingen verplaatst van 29 en 30 mei naar 23 en 24 september. Alle ticketkopers werden persoonlijk verwittigd. Wie al een ticket had, kan dit ruilen voor een ticket voor 23 of 24 september. Je kan je ticket ook laten terugbetalen. Gelieve je keuze door te geven via info@lierscultuurcentrum.be of tel. 03 488 06 79 (op werkdagen van 13 tot 16.30 uur).