Het jonge kamermuziekensemble Triotique duikt in de archieven en zet onterecht vergeten vrouwelijke componisten terug op de kaart. Dit steeds met een vleugje humor en interactie. Triotique betrekt bij dit programma enkele beloftevolle leerlingen van de SAMWD Lier.
Louise Farrenc was een muzikaal wonderkind en droomde ervan componiste te worden, maar de compositieklas was in haar tijd enkel toegankelijk voor jongens. Cécile Chaminade was geliefd om haar salonmuziek, maar haar grotere werken (opera, ballet, ...) werden nooit au sérieux genomen. Mel Bonis vermeldde nooit haar volledige voornaam ‘Mélanie’ op haar werken, in de hoop niet ontmaskerd te worden als vrouw.

Triotique:
Elke Elsen, dwarsfluit
Frauke Elsen, hobo
Margot Welleman, piano

Jong&Ervaren: Een werkgroep die het aanbod klassieke muziek van het Liers Cultuurcentrum programmeert, koppelt jonge veelbelovende musici aan een ervaren ensemble om samen een programma te presenteren. Deze werkgroep bestaat naast vertegenwoordigers van het Liers Cultuurcentrum en de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans uit klassieke muziekliefhebbers.