Het Vlaams Radiokoor put voor het traditionele kerstconcert graag uit de rijke Britse traditie. In de muziek van onder meer Jonathan Dove, John Taverner en Benjamin Britten voelen we, los van geloof, religie, overtuigingen en rituelen, de kersttijd als een moment dat alles en iedereen overstijgt. We komen samen, warmen ons aan klassieke Christmas Carols en elkaar, en beloven hoopvol: Merry Christmas To You.

Een donkere nacht, alsmaar meer opgelicht door fonkelende sterren, en dan: het licht. Jonathan Dove zorgt voor een magische start van het concert. John Tavener neemt over en beschrijft het wonder van de geboorte van Jezus in die bijzondere nacht, met een ode aan Maria als universele moeder. 

De boodschap van hoop en vrede vervat in die geboorte vertaalde de jonge Benjamin Britten in een helder en indrukwekkend Christ’s Nativity. Will Todd brengt een moment van bezinning - en daarna  vinden we elkaar opnieuw rond het knetterende haardvuur, met heerlijke traditionele Christmas Carols zoals Jingle Bells, The Twelve Days Of Christmas en Christmas Song: ‘although it's been said many times, many ways, Merry Christmas to you…

Martina Batič, dirigent

Jonathan Dove, Seek Him That Maketh The Seven Stars 
John Taverner, Mother and Child 
Benjamin Britten, Christ's Nativity
Will Todd, My Lord Has Come
Ben Parry, Il est né, le divin enfant
Traditional (arr. Ben Parry), Jingle Bells
Traditional (arr. Andrew Carter), The Twelve Days Of Christmas
Mykola Leontovich, Carol of the Bells
Mel Tormé & Robert Wells (arr. Peter Knight), Christmas Song 
Ben Parry, Veni Emmanuel
Franz Xaver Gruber (arr. Bob Chilcott), Silent Night

https://www.vlaamsradiokoor.be/